Balckbox AV Show 2022 : Το πιο ανατρεπτικό Show πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία!

To πρώτο BLACKBOX AV Show 2022 πραγματοποιήθηκε το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Κορυφαίες εταιρείες από το χώρο του ήχου και της εικόνας, έφτιαξαν μοναδικούς χώρους, για να υποδεχθούν τους επισκέπτες και τους καλεσμένους τους.

Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει έτσι ώστε ο επισκέπτης να περάσει ευχάριστα, απολαμβάνοντας διάφορα happenings, όπως live stages με πολύ γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και workshops με ομιλητές πολύ γνωστούς και άξιους ανθρώπους του ήχου και της εικόνας.

Αρκετός κόσμος στους διαδρόμους, ανταλλάσσει απόψεις για τα ηχοσυστήματα

 

Το Workshop στο Blackbox AV Show είχε ως ομιλητές σημαντικές προσωπικότητες. Χατζηστάμου Χρήστος, Μουρτζόπουλος Γιάννης, Τσακιρίδης Οδυσσέας, ο “συντονιστής” Σταματάκος Δημήτρης και ο Νίκος Φανάκης (από δεξιά προς αριστερά)
Live Stage με jazz μπάντα, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Η Αποστολία Ζώη στο live stage του Blackbox
Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος των Live
Μηνάς Μπόγρης και Σπύρος Κλείσσας
Εύα Κοτανίδη &The Apples

H εταιρεία Athens Pro Audio και προσωπικά ο ιδιοκτήτης της Χρήστος Χατζηστάμου είχε τη μοναδική έμπνευση, να φιλοξενήσει διάσημους καλλιτέχνες όπως ο David Lynch και ο Σταύρος Λάντσιας σε ένα μοναδικό live πρόγραμμα, το οποίο ηχογράφησε ζωντανά και το αναπαρήγαγε από τα «τεράστια» Focal Stella Utopia.

Η Sony Europe είχε «στήσει» κυριολεκτικά κινηματογράφο μέσα στο Show. Με τους κορυφαίους προβολείς Sony 4K Home Theater Laser Projector VPL-VW5000ES και VPL-XW7000ES έδειξε στους επισκέπτες την εμπειρία του κινηματογράφου στην πιο απλή μορφή της.

Η Anquan AV έδειξε πως μπορεί κάποιος στον προσωπικό του χώρο να ακούσει πραγματικά ποιοτική μουσική μέσω κορυφαίων οίκων αντιπροσώπευσης. Από την αίθουσα της Anquan πέρασε πλήθος κόσμου, ενώ αισθητή έγινε η παρουσία της “διάσημης περσόνας” Σίσσυ Χρηστίδου, του τραγουδιστή Θοδωρή Μαραντίνη και φυσικά της εξέχουσας καλλιτέχνιδος Αποστολίας Ζώη, η οποία το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έδωσε μια μοναδική παράσταση στο χώρο με τα live, ερμηνεύοντας σημαντικές επιτυχίες.

H «ήσυχη δύναμη» Technics, ήταν παρούσα με όλα τα μεγάλα της όπλα. Θρυλικά πικάπ SL-1200GREGS, SL-1210MK7RE (REDBULL EDITION), SL-1210MK7EG, SL-1500CEG-K, ενισχυτές SU-G700M2ES, SU-C700EG-S, mini ηχοσυστήματα και φυσικά οι τηλεοράσεις Panasonic TX-65LZ2000, TX-65LZ1500, TX-65LX940.

Η Exclusive Audio εντυπωσίασε με την εξαιρετική απόδοση των μηχανημάτων ήχου που αντιπροσωπεύει. Μεγάλη ποικιλία σε ηχεία, ενισχυτές και πικάπ καθώς και αξεσουάρ ήχου, τα οποία μπορούσε κάποιος να δει και να αγοράσει.

Η νέα εταιρεία στο χώρο του high-end, Element Audio εντυπωσίασε στο ντεμπούτο της. Zesto Audio, Estellon YB MkII σε πρώτο πλάνο και η μουσική…απογειώνεται.

Η Audiodesigner παρουσίασε το πικάπ Magnat MTT 990 και τον ενισχυτή Magnat ΜΑ 900 και επιπλέον είχε στήσει κι ένα προσιτό Home cinema.

Στα δωμάτια του πέμπτου (5ου) ορόφου υπήρχαν σημαντικές εταιρείες από το χώρο του ήχου, με high end ηχοσυστήματα. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στις εταιρείες που έφεραν-η κάθε μια ξεχωριστά- όμορφες και σημαντικές συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

Η ελληνική εταιρεία Tsakiridis Devices με πάνω από 28 χρόνια ιστορία στο audio παρουσίασε τους νέους «λαμπάτους» της ενισχυτές, η επίσης ελληνική hART Lab έδειξε στο κοινό τις δικές της high end προτάσεις.

Η MF Audio σταθερή αξία με τα ενισχυτικά από τη Lamm Industries και τα ηχεία από τη Verity Audio έκλεψε την παράσταση.

Η Sound Gallery με τις νέες αντιπροσωπείες της (Gato Audio, τα «πολύχρωμα» ηχεία της Amphion, ενισχυτές από την Alluxity, ηχεία Apertura αλλά και racks της ιταλικής εταιρείας Solid Steel) είχε ένα χώρο με ξεχωριστή design προσέγγιση και ηχητική αρμονία. Να σημειώσουμε ότι παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα βραβευμένα KEF LS60.

H Solid Foundation με ενισχυτικά και προενισχυτικά Leben CS 1000P και CX 28 αντίστοιχα, τελικό ενισχυτή Lindemann Power 1000 και φυσικά πικάπ από την Edwards Audio έκανε τα αυτονόητα. Μουσική, μουσική και μουσική.

Η Stepcom με ένα απλό, αλλά ουσιαστικό και γεμάτο ήχο χώρο, απέδειξε πως μπορεί κάποιος με λίγα χρήματα να απολαύσει υψηλής ποιότητας μουσική. Φρόντισαν για αυτό οι εταιρείες με τα ηχεία FYNE Audio και με τα ενισχυτικά Hegel.

H Hi-Fi Power με τα πασίγνωστα McIntosh και την Cary Audio έκανε τα αυτονόητα. Παρουσίασε τις εξαιρετικές εταιρείες που αντιπροσωπεύει.

Οι δύο ελληνικές ιστορικές εταιρείες FIM Audio και Rois Acoustics ένωσαν τις δυνάμεις τους με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η Eligo Audio είναι μια διεθνής πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στη μουσική. Στο χώρο της ο επισκέπτης έβρισκε δίσκους βινυλίου, high-end ηχοσυστήματα και προϊόντα που αφορούν την “κουλτούρα του ήχου”.

Η Audio Veterans έδειξε τη νέα της εταιρεία Lithe Audio και ένα σύστημα 5.1 με τα εντοιχιζόμενα ενεργά ηχεία Wi-Fi Pro, τα οποία υποστηρίζουν WiSA, δηλαδή σύστημα 5.1 χωρίς καλώδια και χωρίς καθόλου ενισχυτή AV. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακά!

Ένα άλλο asset στο Blackbox AV Show ήταν η μεγάλη επιλογή σε δίσκους βινυλίου και cds από την YELLOWBOX Records. O επισκέπτης είχε την ευκαιρία να βρει εξαιρετικές συλλογές σε δίσκους βινυλίου σε προσιτές τιμές.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο χώρο με τα live, το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τους Σπύρο Κλείσα και Μηνά Μπόγρη σε ένα μουσικό πρόγραμμα έκπληξη.

Το Blackbox AV Show 2022, έκλεισε το διήμερο του με την αισθησιακή φωνή της Εύας Κοτανίδη και το συγκρότημα The Apples. H καλλιτέχνης ερμήνευσε με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο, ελληνικές και ξένες επιτυχίες. Ήταν το καλύτερο κλείσιμο ενός Show που σίγουρα ξάφνιασε πολλούς ευχάριστα!

Το μεγάλο κέρδος της όλης εκδήλωσης ήταν τα χαρούμενα πρόσωπα των εκθετών και των επισκεπτών. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του πρώτου Blackbox AV Show 2022 και δεσμευόμαστε για ένα καλύτερο δεύτερο Blackbox AV Show σε ένα χρόνο από τώρα. Στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2023.

Μετά τιμής

 

 

Share this post